Kulturális Kreatívok – A Forradalom

AZOKNAK, AKIK AZT HISZIK, EGYEDÜL VANNAK…

Kiss Virág és Szabó Sipos Barnabás színművészek hangjával elkészült a szinkronja az eddigi legnézettebb filmünk – (1millió felett) – újravágott/fordított 60 perces változatának.

Ezt az alkotásunkat két éve törölték az internetről… Köszönet mindazoknak akik nem hagyták hogy ez a film eltűnjön az emberek szeme elől! Mostantól ismét szabadon/ingyen megnézhető és letölthető a teljes film. Végezetül egy kis információ hogy miről is van szó…

(Fogel Frigyes)

Nem vagy egyedül! – Kulturális Kreatívok – A Forradalom

Koritár Henriett írása

Nagyon sok, sőt egyre több olyan magányos(nak tűnő) ember él a világban, akik annak ellenére, hogy nem a szétválasztó gondolkodás, hanem a szintetizáló jellemző rájuk, egyedül érzik magukat. Ők azok, akik alapvetően optimisták, de ma még úgy érzik, kevesen vannak, nem tudnak hatékonyan beleszólni a társadalom alakításába. Valahogy úgy vannak vele, hogy változtatnák ők a világot, de a világ túl nagy ahhoz, hogy az egyén a világ dolgaira bármilyen hatást gyakorolhatna.

Egyedi viselkedés- és gondolkodásformát képviselnek, amely sajátosan keresztezi az egyéni tudatosodás és a társadalomban megjelenő szociális szerepvállalás kérdéseit, amely a régi minták elengedésében, és új minták létrehozásában látja a jövőt, legyen szó egyéni útkeresésről, spiritualitásról, környezet-tudatosságról, társadalomról, civil jogokról, a nők és a gyerekek helyzetéről, humanitárius kérdésekről, politikáról vagy a globalizációs folyamatok alakulásáról.

Nos, megnyugtatásként mondom, hogy ha Te is így érzel, akkor elképzelhető, hogy Te is tagja vagy azoknak a bizonyos “Kulturális Kreatívoknak”, akikről a média ugyan nagyon keveset beszél (és még a Google keresőbe beírva is kevés találat jelenik meg), de akiknek a száma egyre nő a világban, és akikről már 2000-ben könyv jelent meg : The Cultural Creatives. How 50 Million People Are Changing the World (Harmony Books, NY). Ebben a könyvben mutatta be Paul Ray amerikai szociológus és Sherry Ruth Anderson pszichológus azt az új társadalmi réteget és gondolkodásmódot, amely a hagyományos modernista versus konzervatív világszemlélet mellett mind komolyabb helyet követel magának a világ társadajmaiban és amely felismerés a világ több országában, így Magyarországon is folytatott felmérésekre épül.

Néhány évvel később (egy hazánkat sok évvel ezelőtt elhagyó honfitársunk), Fogel Frigyes – aki egyébként cselló művész – úgy döntött, hogy az “elméleti” bizonyítékok mellett, kézzel fogható bizonyítékokat is szolgáltat ezeknek az embereknek és hozzálátott a Kulturális Kreatívok című film elkészítéséhez. A 2009-ben elkészült film magyar szakembereket és kulturális kreatívokat szólaltat meg, gyakorlati példákon keresztül is bemutatva a jelenség lényeget (ill. annak magyar vonatkozását).

Frici azonban nem állt itt meg, folytatta a munkát és néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozta azt a filmet, amely a Wikipedia szerint az első, hivatalos film a kulturális kreatív jelenségről. Egy bejegyzés formájában akkor én is beszámoltam a hírről (hkata.wordpress.com).

Henriett Koritár

Kulturális Kreatívok – A Forradalom from Frigyes Fogel on Vimeo.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s