Ne féljetek! (Hisz mind hazudnak)

Mind meghalunk? Igen, egyszer mindannyian levetjük a szmokingot… De vajon feltesszük-e a kérdést hogy a nagy-médiák zsoldosai miért tesznek ki pár órával a tragikus párizsi események után ilyen szalagcímeket mint például:

“a pápa szerint ez már a harmadik világháború…”
“Nem kéne végre elkezdeni a terror elleni háborút?” stb.

A válasz könnyen felismerhető… Nem azért teszik mindezt hogy informáljanak minket hanem azért hogy féljünk. Mert ha fél az ember akkor a reakciói lelassulnak, a tudata beszűkül, hirtelen döntésképtelen lesz vagy akár kővé dermedté bombázzák megmaradt érzékszerveit a fenevad katonái.

A média zsoldosai, a hazugság katonái -(akik sokszor még annak sincsenek tudatában hogy munkáikkal mit tesznek, kiket szolgálnak)- láthatóan egyre profibb munkát végeznek.

Ugyanazok az erők hazudnak nekünk mint akik a 20-ik század elején Európát tönkretették. Most is kifinomultan teszik a dolgukat, ráadásul olyan magas művészetre emelték manipulációikat hogy a jelenkor emberiségének nagy része magától segíti ennek a világerőnek a manipulációit mint egy lefokozott tudatú marionett báb. Teszik mindezt az írástudók eltökéltségével, biztonságával és a világot és embertársaikat megváltani akaró “szeretetükkel”.

Szegény Andersen… Meséket kellet írjon… Hogy is volt a király új ruhájával? Hol is vannak azok a kisfiúk akik bátran, nyugodtan, értelmes gondolatokkal, a szellem biztonságán állva fel mernek kelni a hazugság ingoványából és fel teszik A Kérdést? Még nem látom őket.

Most a mesterséges intelligencia jéghideg lényeit látom, akik figyelik algoritmusaikkal érzelmi reakcióinkat A Pók által szőtt Hálón. Manipulálják az emberek millióit akik szünet nélkül A Gépek előtt ülve pl. a francia nemzeti trikolórba változó bélyegképek technikájának pótcselekvéseitől gyorsan(!) kielégülve, elégedetten dőlnek hátra foteljeikben, mereven, szinte hipnotizálva a villódzó monitorok embertelen hideg fényével megbűvölve Abban A Hitben hogy tettek valamit.

De nem tettek semmit. Csak a hazugság ingoványát növelték… Mindezt nemcsak Andersen zseniális művében hanem pl. Michael Ende – A Végtelen Történet című alkotásának imaginációiban is felfedezhetjük.

És A Hazugság egyre nő. Lassan bekebelezi egész kultúránkat. Eközben a fősodratú média zsoldosai lihegve bizonygatják nekünk hogy a “közösségi média” lám milyen sokat segít az embereknek az ilyen tragikus helyzetekben is.

Hazudnak.
Ki kell mondani.
Ki kell kérdezni.
A Kilkhor-t el kell pusztítani.
Mind Meztelenek vagyunk… És Mind meghalunk egyszer…
De hogyan?!
Ez itt a kérdés.
Válasszatok.

Frigyes Fogel
Napier, Új-Zéland
Krisztus után 2015 november 15-én

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s