Csak egyet mondhatok: a ZDF most ismét undorítót alkotott. Szégyeljék magukat.

1996-ban mint szóló-principal csellista együtt dolgoztam Zubin Mehtával, melynek gyümölcse egy koncert volt a madridi nemzeti auditóriumban. (rögzítette a Canal+ tv társaság, a próbakat is, nagy volt a felhajtás…)

A próbák alatt közelebbről is megismerve Mehtát igencsak vegyes benyomások maradtak bennem…

Egy biztos:

Néhány napja itthon a Müpában a Bécsi Filharmonikusok Mehtával adott koncertet.

A szünetben egy tévé interjúban a német és a svájci nézőknek Stephan Merseburger kérdezte Mehtát.

A kérdező minősíthetetlen módon irányította a beszélgetést az állítólagos magyarországi idegen/migráns gyűlölet vizére és közben a már szokásos, jól?bevált, magyarországon dúló antiszemitzmus témát dobta be, többször is az interjú alatt.

Erről most a neten egy nagyon pontatlan levél terjed és sajnos valótlanságokat is tartalmaz ezért javaslom hogy mindenki akit érdekel az eset nézze meg az eredeti felvételt. (link lejjebb)

Egy biztos. Miközben néztem a riportot, az az érzésem támadt mint amikor anno a bolsevik forradalom után a szovjetek vendégül látták a francia, brit, stb. írókat és értelmiségieket az úgynevezett kirakat falvakban, hogy bizonyítsák az akkori nyugatnak hogy működik a kommunizmus.
És mint ma már tudjuk, eközben 10 milliók haltak éhen pár kilométerre arréb.

Megpróbálok jóhiszemű maradni. Remélem, hogy Mehta kolléga is csak egy (hasonlóan) az anno megvezetett jószívű idealista művészeknek, igaz amit korábban a művészvilágban kollégaimmal együtt átéltem és magával Mehtával személyesen, nem sok reményem maradt, hogy bízhassak a maestro jóindulatában…

Csak egyet mondhatok: a ZDF most ismét undorítót alkotott. Szégyeljék magukat.

(A mellékelt német nyelvű ZDF interjút csak VPN kapcsolattal lehet lejátszani…érdemes)

KATT IDE

Fogel Frigyes
Csellista, Producer-független filmes
http://www.FogelMedia.com

Reklámok